Blog

Mislukt?            07-12-2020

Vroeger werd gezegd dat het pad van een pottenbakker bezaaid lag met
scherven of misbaksels. Er kan veel misgaan in het proces van vervaardigen
[bij mij op de draaischijf], drogen [als de vormen niet droog genoeg zijn
ontploft het in de oven], luchtbellen in de klei [dat ploft ook in de oven],
een verkeerd glazuur enz.enz.

Het is altijd vervelend dat die dingen gebeuren, in mijn geval  heeft het
niet zozeer met mijn vakmanschap te maken, maar met mijn geduld.
Gelukkig heb ik er wat op gevonden. [zie foto]

Blaricumse kunstenaars zetten op 28 en 29 september van 11.00 uur tot 17.00 uur hun werk te kijk. In Galerie Cezanne zijn prachtige schilderijen te zien van Monique Walraad, zoals dit schilderij hieronder. Monique werkt veel in “blauwen” en de keramiek die ik heb gemaakt is veelal in blauw-tinten te zien.

Kunstmarkt Koningsdag in Blaricum.                 20-03-2018

De samenwerking van een pottenbakker en kunstschilder voor de kunstmarkt levert een bijzonder resultaat op. Ieder met een zekere “eigen” wijsheid vanuit zijn vakgebied.

Het draaien van de gemaakte pot op de schijf geeft de kunstenaar de mogelijkheid verf te gieten, met een onverwacht effect. Suggesties van de pottenbakker dit met een schuin neer gezette schaal te doen geeft een mooie asymmetrie in de verfdekking. Verf laten vloeien in water geeft een misbaksel……de ongebakken schaal breekt. Dat word dan wel weer een mooi wandobject!

Nu nog in ongebakken vorm……benieuwd naar het eindresultaat.

31 september  en 1 oktober 2017 wordt de jaarlijkse Atelierroute Blaricum georganiseerd. Monique Walraad exposeert bij mij en uiteraard is mijn keramiek te zien.

Een droom komt uit!img_5385


EEN NIEUWE GALERIE, EEN NIEUWE SITE 27 november 2016

De site van de galerie gaat voltooid worden, met dank aan Lisanne en Maurice.
Na 3 1/2 maand dozen uitpakken, het huis gezellig maken en dan bedenken hoe je van een kleine ruimte toch een gezellige, overzichtelijke ruimte kan maken, kost tijd en veel creatief denkwerk. 4 exposanten die gevraagd zijn om zeker 7 schilderijen te exposeren. Hoe te voorkomen dat er 28 schilderijtjes gaan hangen aan 28×2 nylonkoordjes? De oplossing is gevonden door 4 houten panelen [in verschillende tinten wit] aan sterke nylonkoorden aan de muur te bevestigen, opgehangen aan 2 koorden per paneel.galerie-cezanne-6